Planoucí jahodová mísa

500 g měkkých jahod, ½ l vody, 2 lžíce vanilkového pudinku v prášku, 1 láhev minerálky, 2 lžíce cukru, 1 lžička másla, asi 100 – 150 g piškotu, 1 sklenička (2 cl) rumu

Polovinu jahod (hezčí kusy uschováme na pozdější použití) rozvaříme ve vodě a zahustíme pudinkem rozdělaným v chladné vodě. Mírně houstnoucí ovocnou polévku rozmícháme metlou na šlehání sněhu dohladka a přidáme minerální vodu, kterou jsme předem vychladili. Zbývající jahody naložíme asi na 1 hodinu do silné vrstvy cukru a vše – zakryté pokličkou – uložíme do ledničky. Tento základ chlazeného poháru by se měl několik hodin v klidu odležet. Před podáváním nejdříve zahřejeme na rozpáleném másle na kostičky rozkrájený piškot. Rum ohřejeme přímo ve flambovací pánvi, zapálíme a hořící moučník přelijeme na vychlazené poháry. Podáváme se šlehačkou.

Doba přípravy: 30 min.

Related Posts

Grilovaný broskvový dezert

Grilovaný broskvový dezert

[caption id="attachment_4976" align="alignright" width="300"] Grilovaný broskvový dezert[/caption] Ingredience: broskve, slunečnicový olej, sůl, med, broskvová povidla, zakysaná smetana, citrón, mandlové lupínky,