Grilovaný chřest se ztraceným vejcem a toastem – předkrm

Grilovaný chřest se ztraceným vejcem a toastem – předkrm

Grilovaný chřest se ztraceným vejcem a toastem – předkrm
Grilovaný chřest se ztraceným vejcem a toastem – předkrm

Ingredience: 20 tyčinek zeleného chřestu, 4 vejce, 8 plátků toastového chlebu, sůl, pepř

 

Postup: Do kastrolu si nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Zelený chřest si omyjeme a oloupeme. Srovnáme jednotlivé tyčinky podle vršků a spodní strany zařízneme na stejnou délku. Pak je vkládáme spařit do vroucí osolené vody na 2 minuty. Chřest pak necháme vychladnout. Do druhého hrnce si nalijeme 1litr vody a 2dcl octa, trochu osolíme a přivedeme k varu. Pak žár ztlumíme a držíme vodu těsně pod bodem varu. Každé vejce si rozklepneme do naběračky a opatrně vkládáme do vody tak, aby se bílek obalil žloutkem. Ve stejnou chvíli si na gril vložíme i tyčinky chřestu. Tyčinky grilujeme 4 minuty a stejnou dobu vaříme i vejce. Pak na grilu necháme opéct i toastový chléb 0,5 minuty z každé strany. Na talíř servírujeme 5 tyčinek chřestu, přes které položíme ztracené vejce a přidáme toastový chléb.

 

Related Posts

Kynuté indické placky se sýrem Gouda

Kynuté indické placky se sýrem Gouda

[caption id="attachment_3946" align="alignright" width="300"] Kynuté indické placky se sýrem Gouda[/caption] Ingredience: ¾ hrnku vlažného mléka, 3 hrnky hladké mouky, lžička

Bageta s bylinkovým pestem

Ingredience: 4 předpečené francouzské bagety, 4 stroužky česneku Na pesto: olivový olej, 1 jarní cibulka, 12 lístků bazalky, lístky rukoly,