Ingredience: 20 tyčinek zeleného chřestu, 4 vejce, 8 plátků toastového chlebu, sůl, pepř
Postup: Do kastrolu si nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Zelený chřest si omyjeme a oloupeme. Srovnáme jednotlivé tyčinky podle vršků a spodní strany zařízneme na stejnou délku. Pak je vkládáme spařit do vroucí osolené vody na 2 minuty. Chřest pak necháme vychladnout. Do druhého hrnce si nalijeme 1litr vody a 2dcl octa, trochu osolíme a přivedeme k varu. Pak žár ztlumíme a držíme vodu těsně pod bodem varu. Každé vejce si rozklepneme do naběračky a opatrně vkládáme do vody tak, aby se bílek obalil žloutkem. Ve stejnou chvíli si na gril vložíme i tyčinky chřestu. Tyčinky grilujeme 4 minuty a stejnou dobu vaříme i vejce. Pak na grilu necháme opéct i toastový chléb 0,5 minuty z každé strany. Na talíř servírujeme 5 tyčinek chřestu, přes které položíme ztracené vejce a přidáme toastový chléb.