Ingredience: 4 velké hrušky (máslovky), 300ml suchého bílého vína, 200g sýru niva vcelku, 100g rukoly, 8 plátků anglické slaniny, 100g jader vlašských ořechů, mletý pepř, sůl, špetka olivového oleje
Postup: hrušky si nakrájíme podélně na plátky o síle 1cm jemně opepříme z jedné strany a necháme 20 minut naložit v bílém víně. Vložíme na rozpálený gril společně s plátky slaniny a grilujeme 3-4 minuty z obou stran. Mezitím si pod tekoucí vodou opláchneme rukou, kterou vložíme do misky a smícháme s nasekanými vlašskými ořechy, solí a pepřem. Na talíře si nabereme vždy odpovídající množství salátu z rukoly, přes který položíme 2 opečené plátky anglické slaniny. Nivu si nakrájíme také na plátky. Na slaninu pak pokládáme postupně plátky grilované hrušky a plátky nivy. Hruškou se vždy snažíme přiklopit plátek nivy. Necháme 1-2 minuty ustát, aby se niva alespoň částečně rozpustila a můžeme servírovat.
Vhodná příloha: opečená bageta
© ld1976 – Fotolia.com