Ingredience: 300 g ananasu, olivový olej, sůl, med, cukr moučka, vanilkový cukr, třtinový cukr, karobový prášek, skořice, ovesné mléko, ostružiny, voda, cukr, máta, citrón
Postup: Na tento recept je potřeba mít čerstvý ananas, ne z plechu. Ananas si očistíme, oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme ho na podélné plátky tak, jak je to vidět níže. Následně si nachystáme velmi sladkou marinádu. Smícháme si med, cukr moučku, vanilkový cukr, třtinový cukr, karobový prášek, skořici, sůl a ovesné mléko. Důkladně rozmícháme a v této směsi necháme plátky ananasu tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si olejem pomastíme gril a vkládáme na něj ananasové plátky, kde je grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a k nim si připravíme sorbet z ostružin. Dáme si vařit doby a vsypeme do ní cukr, který necháme rozvařit. Poté se přihodí mátové lístky a tato směs se nechá čtvrt hodiny stát. Po patnácti minutách se lístky vytáhnou a vyhodí. Ostružiny omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rozmixujeme je dohladka, přidáme citrónovou šťávu, mátovou směs a vše přelijeme do mrazuvzdorné nádoby, vložíme do mrazáku, kde necháme hodinu. Pak podáváme k ananasu. Tento sorbet se hodí v parných dnech, které letos opět postihly Česko. Jedná se celkově o velmi sladký pokrm, takže pro ty, kdo si potrpí na sladké, je to ideální volba.
Vhodná příloha: sorbet, ovoce