Ingredience: 1kg různorodé zeleniny – paprika, cuketa, cibule, sůl, pepř, grilovací koření, olivový olej, bílý jogurt, med, máta, citrónová šťáva, plnotučná hořčice, koření chilli
Postup: Grilování zeleniny je dnes velký boom, čili se nemůže opomenout ani v různorodých receptech. Každý si může zvolit podle vlastního výběru, ale tentokrát se bude mluvit o té, která je uvedena v surovinách. Papriky, cibule a cukety si omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a posypeme trochou grilovacího koření. Takto připravené kousky ještě potřené olivovým olejem dáváme na rozpálený gril a zprudka grilujeme po všech stranách. Následně si připravíme dresink. Smícháme bílý jogurt, med, mátu, šťávu z citrónu, plnotučnou hořčici a koření chilli. Zeleninu si můžeme do dresinku namáčet.
Vhodná příloha: česneková bageta