Ingredience: 3 hrsti rukoly, 150g listového špenátu čerstvého, 1 avokádo, 200g kuřecích prsou, 2 vejce, 1 limetka, domácí grilovací koření, sůl, pepř, olej na marinádu
Postup: Nejprve si připravíme marinádu na maso. Do misky nalijeme olej, se kterým smícháme grilovací koření, sůl, pepř a nastrouhanou kůru z omyté limetky. Tuto marinádu nalijeme na maso a necháme 4 hodiny marinovat. Mezitím si můžeme připravit salát. Do vroucí vody si vložíme uvařit vejce, které poté necháme vychladit a oloupeme. Rukolu a špenátové listy si omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme domisky. Avokádo oloupeme a nakrájíme na menší kousky a přidáme do misky. Do misky také přidáme uvařená vejce, nakrájená na měsíčky. Vše osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z limetky. Pak vložíme na gril kuřecí maso, které grilujeme 4-5 minut z obou stran. Při grilování maso potíráme zbylou marinádou. Když je maso hotové, nakrájíme ho na tenké plátky, které poklademe na salát a můžeme servírovat.
Vhodná příloha: čerstvé nebo rozpečené pečivo na grilu