Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem
Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

Ingredience: 1 kapr(2-3kg), citron, pomeranč, sůl, pepř, 1 lilek, 8 cherry rajčátek, 2 žluté papriky, 1 cuketa, olej

 

Postup: kapra nakrájíme na čisté filety a zbavíme kostí: maso nakrájíme na malé kousky, asi 5x5cm tak, aby při grilování nepropadalo roštem. Kousky masa vložíme do misky, zakápneme citrónovou a pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme, zakápneme oleje m a necháme marinovat. Mezitím si nakrájíme zeleninu. Cuketu společně s lilkem na kolečka, cherry rajčátka rozpůlíme, a papriku na nudličky. Vše důkladně osolíme. Vkládáme na gril maso společně se zeleninou. Vše grilujeme asi 3-4 minuty z každé strany. Papriku a cherry rajčátka grilujeme na grilovacím tácku, aby nepropadly roštem. Nakonec vše dáme do misky, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče, promícháme a můžeme servírovat.

 

Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1