Ingredience: 300 g hovězího masa, slunečnicový olej, sůl, mletý černý pepř, česnek, grilovací koření, plnotučná hořčice, pomeranč, citrón, rajčata, tavený sýr, zakysaná smetana, bílé víno, petrželka, máslo, cibule, koriandr, pažitka, tymián
Postup: Jestliže se jedná o klasiku mezi steaky, tak je to hovězí maso, a to dneska bude tento recept. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, česnek, grilovací koření, mletý černý pepř, plnotučná hořčice, pomerančová kůra a citrónová kůra. V této směsi necháme steaky marinovat celou noc. Další den si rozpálíme gril, maso vytáhneme z marinády a vkládáme na gril, kde griluje zprudka. Hotové steaky si vytáhneme na talíř a můžeme si nachystat omáčku. Rajčata si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Dále je nameleme, dáme do misky, přidáme tavený sýr, sůl, zakysanou smetanu, bílé víno a najemno nasekanou petrželku. Všechno si důkladně promícháme a podáváme k už připraveným steakům. Ještě budeme pokračovat s další přílohou. Bude to máslo, kterým můžeme steaky potřít. Smícháme si v misce máslo, nasekanou cibulku, koriandr, nasekanou pažitku, tymián a sůl. Důkladně promícháme a podáváme k masu, jak už bylo řečeno. Pokud by někdo nechtěl steaky namazat tímto ochuceným máslem, může si přidat ještě pečivo, na které se máslo namaže a zakusuje se.
Vhodná příloha: omáčky, pečivo