Ingredience: 300 g ananasu, slunečnicový olej, sůl, voda, mletá skořice, cukr, rum, citrón, máslo, máta, smetana ke šlehání 33 %, banán, vanilkový cukr, med, vlašské ořechy
Postup: Ananas je velmi oblíbené tropické ovoce, na které však někteří lidé mají alergii, a to není myšleno, co se týká chuti, ale zdravotního problému. Kdo je tedy alergik na ananas, tak by tento recept vůbec neměl zohlednit. Nejlepší je mít čerstvý ananas. Takže si ho oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme si ho na plátky. Smícháme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, voda, mletá skořice, cukr, rum, citrónová šťáva a rozpuštěné máslo. V této směsi necháme plátky ananasu tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si plátky ananasu vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové plátky ananasu si vyndáme na talíř a ozdobíme lístky máty. Nyní si k ananasovým plátkům nachystáme omáčku. Bude také velmi sladká. Do misky si dáme smetanu ke šlehání, rozmělněný banán, vanilkový cukr, med a namleté vlašské ořechy. Tuto směs důkladně promícháme a podáváme k ananasu. Vlašské ořechy a všeobecně ořechy jako takové jsou velmi zdravou poživatinou, mimo jiné pomáhají při rozbouřených nervech, což se dneska lidem enormně hodí.
Vhodná příloha: omáčky