Svíčkové řezy s vínem a lečem

600 g hovězí svíčkové, sůl, mletý pepř, olej, červené víno, 4 lžíce sádla, 4 zelené papriky, 3 zralá rajčata, 50 g anglické slaniny

Z odleželé svíčkové okrájíme lojové části, odblaníme, rychle opláchneme a osušíme je utěrkou. Nakrájíme na tenčí řezy, okořeníme mletým pepřem, polijeme olejem a červeným vínem a složené na sobě necháme na chladném místě. Rozpustíme sádlo, zpěníme na něm očištěnou a na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou papriku a pomalu dusíme. Rajčata očistíme, zbavíme jadérek, přidáme k paprice, osolíme a dohromady dusíme do měkka. Odleželé řízky srovnáme na grilovací rošt, ještě trochu pokapeme vínem a po každé straně grilujeme 5 minut. Na mísu dáme lečo, upravíme na ně hotové řezy a polijeme je rozpuštěnou anglickou slaninou.

Příloha: brambory

Doba přípravy: 40 minut.

Related Posts