Candát na roštu s tatarskou omáčkou

600 g candáta, sůl, 2 lžíce stolního oleje, 4 kolečka citrónu, 4 lžíce bílého vína, citrónová šťáva, 4 lžíce másla, tatarská omáčka.

Očištěné porce candáta osušíme utěrkou, ve hřbetních částech proti sobě lehce nařízneme a do řezu vložíme půl kolečka citrónu. Porce osolíme. Do bílého vína kápneme citrón, porce ve víně namočíme a necháme v chladu ležet asi půl hodiny, přičemž vždy asi po 5 minutách porce obracíme. Olejem je potřeme až teprve před grilováním. Porce candáta grilujeme z jedné strany asi 5 minut, pak kleštěmi obrátíme a grilujeme dalších 5 minut. Hotové porce klademe na nahřáté talíře. Tatarskou omáčku podáváme v omáčníku zvlášť.

Příloha: opečené brambory.

Doba přípravy: 30 minut.

Ryby jsou nejchutnější podle druhu v různých ročních obdobích. Štika v únoru, kapr od října do února, lín na podzim a v zimě, pstruh v červnu, candát na podzim a v zimě, okoun od června do února, sumec v květnu a červnu.

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1