Makrely na roštu

4 menší makrely, sůl, pepř, 1 citrón, nakládané žampióny, 1 zelená paprika, 2 rajčata, sladkokyselé cibulky a okurky, tatarská omáčka.

Makrely vykucháme, odřízneme hlavy a ploutve. Dobře vypereme ve studené vodě a osušíme utěrkou. Takto připravené makrely nařízneme několika příčnými řezy, do kterých vložíme půlky plátku citrónu. Lehce osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme asi 5 minut odležet. Makrely pokládáme na grilovací rošt, grilujeme asi 6 minut a pak obracíme a grilujeme opět asi 6 minut. Při grilování je občas potíráme olejem. Podáváme obložené plátky rajčat, papriky, okurek a zalité tatarskou omáčkou.

Doba přípravy: 40 minut.

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1