Ingredience: 4 menší cejny, 2 cibule, 2 mrkve, 80g celeru, 50g másla, 80g petržele, 80g cherry rajčátek, 2 žluté papriky, ½ čerstvého křenu, 4 lístky bazalky, 1 citron, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Z cejna vyjmeme vnitřnosti a celou vnitřní část řádně opláchneme a osušíme. Do misky si mezitím smícháme máslo s citrónovou kůrou, citrónovou šťávou a nasekanou bazalkou a také nastrouhaným křenem. Bylinkové máslo vložíme rybě do břišního otvoru. Rybu pak vložíme na plát alobalu a z obou stran osolíme a opepříme. Pak si všechny druhy zeleniny nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, rozdělíme na 4 části a nasypeme k rybám. Každou rybu pak zakápneme olivovým olejem a zabalíme do alobalu i se zeleninou. Necháme do druhého dne uležet v lednici. Pak vložíme rybu v alobalu na rozpálený gril, kde grilujeme 20 minut. Potom vyjmeme rybu z alobalu a necháme jí ještě 3 minuty z každé strany opéct na grilu. Zeleninu necháme mezitím dusit v alobalu. Servírujeme rybu obklopenou zeleninou.
Vhodná příloha: zelenina u ryby je přílohou