Ingredience: 1 kapr, 3 snítky tymiánu, 10ml olivového oleje, 16 tyčinek chřestu, sůl, pepř, čerstvá petrželka.
Postup: Kapra důkladně omyjeme zbavíme kůže tak, aby zůstalo pouze čisté maso. Maso následně pečlivě nakrájíme na stejně velké filety. Tyto masové filety potíráme směsí nadrceného tymiánu, nadrobno nakrájené čerstvé petrželky soli a pepře. Aby se ingredience zapracovaly přímo do masa, můžeme maso drobně na povrchu nakrájet. Filety z kapra vkládáme na rozpálený gril a grilujeme 7 minut z každé strany. Při grilování potíráme zbylou směsí oleje s kořením. Mezitím si 5 minut uvaříme chřest ve slané vodě, po vyjmutí oloupeme necháme okapat a vkládáme na gril k masu na 2-3 minuty. Rybu podáváme na talíři obloženou chřestem a plátkem citronu na pokapání.
Vhodné přílohy: Grilovaná zelenina.