Ingredience: 4 filety z lososa (200g jeden), 4 lžíce plátků pražených mandlí, 100g sýru chedar, 1 citron, sůl, bílý mletý pepř, olivový olej, 40g másla
Postup: Do filetů z lososa na straně s kůží jemně uděláme drobné zářezy. Do těchto zářezů vetřeme směs nastrouhané citrónové kůry a soli. Posolíme ještě z druhé strany, ochutíme maso také bílým pepřem, zakápneme citrónovou šťávou, zakápneme olejem a necháme 2 hodiny uležet na chladném a temném místě. Pak lososa vyndáme, na vrchní stranu masa posypeme plátky mandlí a zasypeme drobně strouhaným sýrem chedar. Ke každému filetu z lososa přidáme kousek másla a zabalíme do alobalu. Pak můžeme vložit na gril, kde necháme grilovat 8 minut. Před podáváním samozřejmě vyjmeme lososa z alobalu.
Vhodná příloha: zelenina (čerstvá i grilovaná)