Filet z lososa zapečený se sýrem chedar

Filet z lososa zapečený se sýrem chedar

Filet z lososa zapečený se sýrem chedar
Filet z lososa zapečený se sýrem chedar

Ingredience: 4 filety z lososa (200g jeden), 4 lžíce plátků pražených mandlí, 100g sýru chedar, 1 citron, sůl, bílý mletý pepř, olivový olej, 40g másla

 

Postup: Do filetů z lososa na straně s kůží jemně uděláme drobné zářezy. Do těchto zářezů vetřeme směs nastrouhané citrónové kůry a soli. Posolíme ještě z druhé strany, ochutíme maso také bílým pepřem, zakápneme citrónovou šťávou, zakápneme olejem a necháme 2 hodiny uležet na chladném a temném místě. Pak lososa vyndáme, na vrchní stranu masa posypeme plátky mandlí a zasypeme drobně strouhaným sýrem chedar. Ke každému filetu z lososa přidáme kousek másla a zabalíme do alobalu. Pak můžeme vložit na gril, kde necháme grilovat 8 minut. Před podáváním samozřejmě vyjmeme lososa z alobalu.

 

Vhodná příloha: zelenina (čerstvá i grilovaná)

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1