Opilé krevety na grilu

Opilé krevety na grilu

Opilé krevety na grilu
Opilé krevety na grilu

Ingredience: 20 menších krevet, 1limetka, 40ml bílého rumu, 1 lžička třtinového cukru, 6 lístků máty, olivový olej

 

Postup: Krevety necháme na 1 minutu spařit v horké vodě. Díky tomu získají krásně růžovou barvu. Po vyjmutí z vroucí vody je propláchneme pod studenou vodou a necháme oschnout. Pak krevety oloupeme. Do misky si vymačkáme šťávu z limetky, nasekáme lístky máty, přidáme bílý rum a třtinový cukr. Vše ještě smícháme s dvěma lžícemi olivového oleje a můžeme pokládat do marinády krevety. Po třech hodinách marinování je vkládáme na rozpálený gril a grilujeme 2 minuty z obou stran.

 

Vhodná příloha: zeleninový salát

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1