Grilované filety z kapra s koprem a citronem

Grilled Fish FilletIngredience: 4 filety z kapra, 1 citron, 30g čerstvého nebo sterilovaného kopru, sůl, pepř, špetka cukru, 50g másla

 

Postup: Plátky kapra řádně očistíme, omyjeme a osušíme utěrkou. Pokud máme sterilovaný kopr, nejprve jej řádně propláchneme proudem tekoucí vody a pak nasekáme nadrobno. Pokud je kopr čerstvý, můžeme nasekat okamžitě. Koprem posypeme plátky kapra, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a necháme 2 hodiny uležet v chladu. Pak kapra vložíme na rozpálený gril. Grilujeme plátky 5 minut z obou stran a potíráme rozpuštěným máslem. Servírujeme s kouskem citrónu, aby si každý host mohl kapra případně dochutit.

 

Vhodná příloha: dušená zelenina

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1