Ingredience: 4 filety z kapra, 1 citron, 30g čerstvého nebo sterilovaného kopru, sůl, pepř, špetka cukru, 50g másla
Postup: Plátky kapra řádně očistíme, omyjeme a osušíme utěrkou. Pokud máme sterilovaný kopr, nejprve jej řádně propláchneme proudem tekoucí vody a pak nasekáme nadrobno. Pokud je kopr čerstvý, můžeme nasekat okamžitě. Koprem posypeme plátky kapra, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a necháme 2 hodiny uležet v chladu. Pak kapra vložíme na rozpálený gril. Grilujeme plátky 5 minut z obou stran a potíráme rozpuštěným máslem. Servírujeme s kouskem citrónu, aby si každý host mohl kapra případně dochutit.
Vhodná příloha: dušená zelenina