Ingredience: 300 g krevet, sůl, olivový olej, pepř, kokosové mléko, chilli koření, citrón, sójová omáčka, jablečný ocet, feferonka, ocet, bylinky na ozdobu podle vlastní chuti, majonéza, bílý jogurt, petrželka, kopr, pažitka
Postup: Krevety někteří lidé milují, ale pak je tu skupina, která by je jakožto mořské plody nikdy nepozřela. Pro ty první, jejich milovníky, tu je dnešní recept, který bude mít dosti ostré aroma. Tak tedy do toho. Krevety si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Dále z nich vytáhneme střívko, což je nesmírně, lépe řečeno životně důležité. Pokud by se na to zapomnělo, lidé by nedopadli dobře – přišla by otrava s fatálními důsledky. Nyní přejdeme k marinádě. Smícháme tyto suroviny – olivový olej, sůl, pepř, kokosové mléko, chilli koření, citrónovou šťávu a kůru, sójovou omáčku, jablečný ocet, najemno nakrájenou feferonku a ocet. V této směsi necháme krevety 12 hodin. Po uplynutí této lhůty se krevety vyndají z marinády a napíchají se na jehly – prostě se z nich udělají špízy. Takto připravené je vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme pro tentokrát zlehka. Hotové špízy si dáme na talíř, ozdobíme bylinkou podle vlastního výběru a připravíme si přílohu. Bude se jednat o studenou bylinkovou omáčku. V misce si smícháme majonézu s bílým jogurtem. Přidáme nasekané bylinky – petrželka, kopr, pažitka, citrónovou kůru, osolíme a opepříme. Pokud někdo nemusí příliš majonézu, tak jí tam dá měně, ale zato více bílého jogurtu. Vše důkladně promícháme a dáme ještě vychladit. Hotovou omáčku podáváme ke krevetám.
Vhodná příloha: studené omáčky