Ingredience: 300 g mečouna, olivový olej, sůl, mletý pepř, citrón, oregano, čerstvý kopr, vlašské ořechy, hladká mouka, kypřící prášek, máslo, mrkev, bylinky na ozdobu, moučkový či vanilkový cukr
Postup: Mečoun je mořská ryba, ne zrovna levná, ale proč si někdy neudělat něco jinačího. Rybu, respektive plátky z mečouna si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, mletý pepř, citrónovou kůru, oregano a čerstvý kopr. V této směsi necháme ryby přes noc. Další den si je vytáhneme z marinády a vkládáme je na rozpálený gril, kde grilujeme zlehka. Hotové ryby si vytáhneme na talíře, ještě je posypeme přesekanými ořechy, zelenou bylinkou a můžeme si nachystat přílohu. Jde sice o mořské ryby, avšak doplněk bude malinko extravagantní. Smícháme si hladkou mouku, kypřící prášek, přidáme změklé máslo, sůl a nakonec oloupanou mrkev, omytou pod tekoucí vodou, osušenou a nastrouhanou na jemném struhadle. Vše spolu důkladně promícháme a můžeme si vytvarovat kolečka, případně rozválet a vykrájet. Kolečka vkládáme do předehřáté trouby na sedm minut při 200 stupních Celsia. Ještě horké kolečka si obalíme v samotném moučkovém cukru, nebo smíchaném s vanilkovým cukrem. Takto připravenou přílohu podáváme k rybám, i když je to pokrm nasladko.
Vhodná příloha: zelenina