Grilované kotlety na bylinkách

Grilované kotlety na bylinkách

Grilované kotlety na bylinkách
Grilované kotlety na bylinkách

Ingredience: 300 g vepřových kotlet, olivový olej, sůl, čerstvá petrželka, pomeranč, čerstvý rozmarýn, čerstvá saturejka, mrkev, máslo, křenová pasta, voda, hladká mouka, zakysaná smetana

 

 

Postup: Vepřové kotlety jsou o něco tvrdší maso než například plecko či kuře, avšak to nebrání jejich grilování. Omyjeme si je pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, přesekaná petrželka, pomerančová kůra, nasekaný rozmarýn a nasekaná saturejka. V této směsi necháme vepřové kotlety přes noc. Další den si rozpálíme gril a kotlety vytažené z marinády na něj vkládáme, přičemž je grilujeme zprudka. Hotové si je vytáhneme na talíř a připravíme si přílohu. Ke kotletám si dáme zeleninu v podobě mrkve. Tu oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Část mrkve si nastrouháme. Na pánvi nebo v kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme mrkev, chvíli restujeme, zalijeme vodou a dusíme čtvrt hodiny pod pokličkou. Po čtvrt hodině přidáme křenovou pastu, promícháme a dusíme doměkka. Ve vodě si rozmícháme hladkou mouku a zahustíme mrkev. Provaříme patnáct až dvacet minut, osolíme a na závěr přilijeme zakysanou smetanu. Rozšleháme a hned sundáme. Dáme na talíř ke kotletám a ozdobíme ještě zbylou mrkví, nakrájenou na kolečka.

 

Vhodná příloha: zelenina

Related Posts