Grilovaný mořský okoun na červeném pepři plněný rozmarýnovým máslem

Grilovaný mořský okoun na červeném pepři plněný rozmarýnovým máslem

Grilovaný mořský okoun na červeném pepři plněný rozmarýnovým máslem
Grilovaný mořský okoun na červeném pepři plněný rozmarýnovým máslem

Ingredience: 4 mořští okouni středně velcí, sůl, červený pepř, citron, 80g másla, 5 snítek rozmarýnu, 2 stroužky česneku

 

Postup: Mořské okouny zbavené vnitřností nejprve důkladně opláchneme z vnější i vnitřní strany a osušíme. Na vnější straně provedeme z každé strany 3-4 tenké zářezy do kůže. Vnitřní i vnější prostor důkladně osolíme. Do misky si dáme povolené máslo, do kterého přidáme špetku soli, utřený česnek, nasekaný rozmarýn a trochu citrónové kůry. Důkladně promícháme a tímto máslem plníme vnitřní část všech okounů. Vnější část okounů ochutíme nadrceným červeným pepřem a všechny ryby dáme na 4 hodiny uležet do chladu. Pak je vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 4-5 minut z každé strany. Před servírováním ještě okouny pokapeme citronovou šťávou.

 

Vhodná příloha: hranolky, pečená brambora v alobalu

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1