Ingredience: 4 mořští okouni středně velcí, sůl, červený pepř, citron, 120 g másla, 5 snítek rozmarýnu, 8 lístků bazalky, 2 stroužky česneku
Postup: Ryby zbavené vnitřností ještě raději důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Na vnější straně provedeme z každé strany 3-4 tenké zářezy do kůže. Celou rybu pak důkladně osolíme. Do misky si dáme povolené máslo, do kterého přidáme špetku soli, utřený česnek, nasekaný rozmarýn, trochu citrónové kůry a trochu nadrcený pepř. Důkladně promícháme a tímto máslem plníme vnitřní část všech okounů. Vnější část okounů ochutíme trochou nadrceného pepře a všechny ryby dáme na 4 hodiny uležet do chladu. Pak je vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 4-5 minut z každé strany. Před servírováním ještě okouny pokapeme citronovou šťávou.
Vhodná příloha: zeleninový salát, hranolky