Grilovaný okoun

Grilovaný mořský okoun s bylinkovo-pepřovým máslem

Grilovaný okoun
Grilovaný okoun

Ingredience: 4 mořští okouni středně velcí, sůl, červený pepř, citron, 120 g másla, 5 snítek rozmarýnu, 8 lístků bazalky, 2 stroužky česneku

 

Postup: Ryby zbavené vnitřností ještě raději důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Na vnější straně provedeme z každé strany 3-4 tenké zářezy do kůže. Celou rybu pak důkladně osolíme. Do misky si dáme povolené máslo, do kterého přidáme špetku soli, utřený česnek, nasekaný rozmarýn, trochu citrónové kůry a trochu nadrcený pepř. Důkladně promícháme a tímto máslem plníme vnitřní část všech okounů. Vnější část okounů ochutíme trochou nadrceného pepře a všechny ryby dáme na 4 hodiny uležet do chladu. Pak je vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 4-5 minut z každé strany. Před servírováním ještě okouny pokapeme citronovou šťávou.

 

Vhodná příloha: zeleninový salát, hranolky

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1