Ingredience: 800g čerstvého úhoře, olej, sůl, bílý pepř, olej, sójová omáčka, špetka wasabi, lžička hořčičných semínek, 1 lžička cukru, ½ hrsti čerstvého koriandru, limetka
Postup: Úhoře nakrájíme na 8 porcí, které z obou stran důkladně opepříme bílým pepřem a posolíme. Do misky si mezitím připravíme marinádu, do které smícháme olej, sójovou omáčku, wasabi, cukr, hořčičná semínka, šťávu z ½ limetky a špetku nastrouhané limetkové kůry. Důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil a nakonec přidáme také najemno nasekaný koriandr a znovu promícháme. Plátky ryby vložíme do marinády na 24 hodin. Druhý den ještě každou porci úhoře podélně propíchneme třemi špejlemi – aby se maso na grilu příliš nesmrsklo. Úhoř na grilu má tendence se kroutit a maso by se tak nemuselo dobře propékat. Maso vložíme na gril a grilujeme 3-4 minuty z každé strany. V průběhu grilování potíráme maso zbylou marinádou.