Ingredience: 4 středně velké pstruhy, sůl, bílý pepř, 100g másla, 1 limetka, 6lístků bazalky, 2 snítky rozmarýnu, 1 chilli paprička
Postup: Pstruha necháme vcelku, jen důkladně opláchneme pod tekoucí vodou z vnější i vnitřní strany. Z vnější i vnitřní strany pak pstruhy důkladně osolíme a opepříme bílým pepřem. Do menší misky dáme máslo, které necháme povolit, aby se dalo zpracovat. Do másla pak přidáme šťávu z limetky a také trochu limetové kůry. Pak přidáme bazalku, rozmarýn a chilli papričku, vše nasekané na menší kousky. Máslo ještě dochutíme solí. Pak důkladně promícháme a rozdělíme do vnitřní části pstruhů. Pstruhy pak necháme 3 hodiny uležet v chladu a pak je vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany.
Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem