Grilovaný pstruh plněný ochuceným máslem

Grilovaný pstruh plněný ochuceným máslem

Grilovaný pstruh plněný ochuceným máslem
Grilovaný pstruh plněný ochuceným máslem

Ingredience: 4 středně velké pstruhy, sůl, bílý pepř, 100g másla, 1 limetka, 6lístků bazalky, 2 snítky rozmarýnu, 1 chilli paprička

 

Postup: Pstruha necháme vcelku, jen důkladně opláchneme pod tekoucí vodou z vnější i vnitřní strany. Z vnější i vnitřní strany pak pstruhy důkladně osolíme a opepříme bílým pepřem. Do menší misky dáme máslo, které necháme povolit, aby se dalo zpracovat. Do másla pak přidáme šťávu z limetky a také trochu limetové kůry. Pak přidáme bazalku, rozmarýn a chilli papričku, vše nasekané na menší kousky. Máslo ještě dochutíme solí.  Pak důkladně promícháme a rozdělíme do vnitřní části pstruhů. Pstruhy pak necháme 3 hodiny uležet v chladu a pak je vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany.

 

Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1