Ingredience: 800g čerstvého úhoře, olej, sůl, bílý pepř, olej, worcesterová omáčka, sójová omáčka, špetka wasabi, lžička hořčičných semínek, 1 lžička cukru, ½ hrsti čerstvého koriandru
Postup: Úhoře si nakrájíme na 8 stejně velkých porcí, které z obou stran důkladně osolíme a opepříme. Do misky si mezitím připravíme marinádu, do které smícháme olej, worcesterovou a sójovou omáčku, wasabi, cukr, hořčičná semínka, cukr, důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil a nakonec přidáme také najemno nasekaný koriandr a znovu promícháme. Plátky ryby vložíme do marinády a na 24 hodin necháme uležet v chladu. Druhý den ještě každou porci úhoře podélně propíchneme třemi špejlemi. Úhoř na grilu má tendence se kroutit a maso by se tak nemuselo dobře propékat. Maso vložíme na gril a grilujeme 3-4 minuty z každé strany. V průběhu grilování potíráme maso zbylou marinádou.
Vhodná příloha: salát z červené čočky