Ingredience: 4 hrsti čerstvé rukoly, 16 polovin kompotovaných broskví, 2 pstruhy, 1 citron, sůl, pepř, 50g másla, 4 lžičky kvalitní slivovice
Postup: Pstruhy jen povrchově očistíme, vyjmeme vnitřnosti a důkladně opláchneme. Maso osolíme a opepříme a dovnitř každého pstruha dáme 25g másla – důležité pro zkřehnutí masa a aby se při grilování nevysušilo. Kompotované broskve vyndáme z nálevu, necháme odkapat a ze všech stran potřeme alkoholem. Nasládlá chuť kompotovaných broskví se skvěle doplňuje s ostřejším alkoholem. Rukolu opláchneme, osolíme, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a rozdělíme na 4 talíře. Pstruhy vložíme na rozpálený gril a grilujeme 5 minut z každé strany. Pak ryby vyjmeme z grilu a vykostíme. Vykostěné filety rozdělíme na menší kousky, které přidáme na salát. Nakonec dáme na gril i poloviny broskví. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany (než začne cukr karamelizovat) a dáme také na salátek z rukoly a můžeme podávat.
Vhodná příloha: celozrnné pečivo