Kousky pstruha na salátku z rukoly s opilou grilovanou broskví

Kousky pstruha na salátku z rukoly s opilou grilovanou broskví

Kousky pstruha na salátku z rukoly s opilou grilovanou broskví
Kousky pstruha na salátku z rukoly s opilou grilovanou broskví

Ingredience: 4 hrsti čerstvé rukoly, 16 polovin kompotovaných broskví, 2 pstruhy, 1 citron, sůl, pepř, 50g másla, 4 lžičky kvalitní slivovice

 

Postup: Pstruhy jen povrchově očistíme, vyjmeme vnitřnosti a důkladně opláchneme. Maso osolíme a opepříme a dovnitř každého pstruha dáme 25g másla – důležité pro zkřehnutí masa a aby se při grilování nevysušilo. Kompotované broskve vyndáme z nálevu, necháme odkapat a ze všech stran potřeme alkoholem. Nasládlá chuť kompotovaných broskví se skvěle doplňuje s ostřejším alkoholem. Rukolu opláchneme, osolíme, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a rozdělíme na 4 talíře. Pstruhy vložíme na rozpálený gril a grilujeme 5 minut z každé strany. Pak ryby vyjmeme z grilu a vykostíme. Vykostěné filety rozdělíme na menší kousky, které přidáme na salát. Nakonec dáme na gril i poloviny broskví. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany (než začne cukr karamelizovat) a dáme také na salátek z rukoly a můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: celozrnné pečivo

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1