Ingredience: 300 g krevet, sůl, olivový olej, citrón, mletá sladká paprika, zakysaná smetana, med, kokosové mléko, smetana ke šlehání 33 %, pomeranč, zeleninový vývar, tvaroh, bílý jogurt
Postup: Krevety jako mořské plody u nás zatím moc lidí nemusí primárně. V překladu to znamená, že raději volí jiné druhy masa než by si měli dopřát tuto pro mnoho zcestovalých lidí nezbytnou pochoutku. Představíme si nyní takový zvláštní recept – mořské plody ve sladkém spojení. Krevety si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nesmíme zapomenout vytáhnout střívko. Připravíme si tuto marinádu – olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, med, kokosové mléko, smetana ke šlehání, citrónová šťáva, pomerančová šťáva a pozor – zeleninový vývar, ovšem v žádném případě z bujónu. Je to hodně zvláštní, ale minimálně to srazí tu sladkost všech ostatních pochutin a nepatrně se to stane vyrovnanější. V této marinádě necháme krevety pro tentokrát tři dny – 72 hodin. Když uplyne tato doba, krevety se vytáhnou z marinády a napíchají se na jehly, rozpálí se gril a špízy se na něj položí. Můžeme grilovat zprudka. Hotové špízy si vytáhneme na talíř a můžeme si připravit dip. I ten bude na sladký způsob. Smícháme olivový olej, med, sůl, zakysanou smetanu, tvaroh a bílý jogurt. Vše důkladně promícháme a můžeme podávat.
Vhodná příloha: dipy, zeleninové saláty