Losos vcelku grilovaný v alobalu

Fresh Pink Salmon prepared for cookingIngredience: 1 středně velký losos (2kg), 1 citron, 1 pomeranč, hrst kopru, 2 lžičky koření na ryby, mořská sůl, bílý pepř, olivový olej

 

Postup: Lososa rozkrojíme po celé délce břicha a důkladně propláchneme studenou vodou. Z bočních stran lososa nakrojíme minimálně pěti zářezy v hloubce 1,5-2cm. Do těchto zářezů vložíme poloviny plátků citronu. Vnitřek lososa potřeme solí a pepřem a naplníme plátky pomeranče a nasekaným koprem. Vnější stranu lososa ještě posypeme smíchanou směsí koření na ryby, mořské soli a bílého pepře. Pak celého lososa zakápneme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Vložíme na 3 hodiny do lednice. Pak rybu vyjmeme a vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 8 minut z obou stran. Před servírováním rybu vybalíme z alobalu a naporcujeme na podkovy. Každá porce by měla obsahovat plátek citrónu i pomeranče.

 

Vhodná příloha: restované brambory s rozmarýnem

© skumer – Fotolia.com

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1