Ingredience: 4 menší sumečky, 100ml hořčice, 100ml kečupu, 2 cibule, 1 lžičku koření na ryby, 1 lžička grilovacího koření, 6 lístků bazalky, sůl, pepř, špetka olivového oleje
Postup: Sumce nejprve zbavíme kůže a ploutví. Otvorem v břiše vyjmeme ze sumce vnitřnosti a řádně celé ryby opláchneme vodou. V misce si mezitím smícháme marinádu. Marinádu vytvoříme smícháním kečupu s hořčicí, přidáním koření na ryby, grilovacího koření, nasekaných lístků bazalky, soli, pepře a olivového oleje. Nakonec do marinády přidáme také nadrobno nakrájené cibulky a důkladně promícháme. Pak do této marinády vložíme ryby. Necháme marinovat minimálně 2 hodiny. marináda se musí dostat i zevnitř ryby. Po uplynutí marinovacího času sumečky vyndáme, osušíme papírovou utěrkou a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 5-7 minut z každé strany, podle velikosti ryby.
Vhodná příloha: zeleninový salát, pečivo
© netsuthep – Fotolia.com