Pečený sumeček vcelku s hořčicí a kečupem

Grilled catfishIngredience: 4 menší sumečky, 100ml hořčice, 100ml kečupu, 2 cibule, 1 lžičku koření na ryby, 1 lžička grilovacího koření, 6 lístků bazalky, sůl, pepř, špetka  olivového oleje

 

Postup: Sumce nejprve zbavíme kůže a ploutví. Otvorem v břiše vyjmeme ze sumce vnitřnosti a řádně celé ryby opláchneme vodou. V misce si mezitím smícháme marinádu. Marinádu vytvoříme smícháním kečupu s hořčicí, přidáním koření na ryby, grilovacího koření, nasekaných lístků bazalky, soli, pepře a olivového oleje. Nakonec do marinády přidáme také nadrobno nakrájené cibulky a důkladně promícháme. Pak do této marinády vložíme ryby. Necháme marinovat minimálně 2 hodiny. marináda se musí dostat i zevnitř ryby. Po uplynutí marinovacího času sumečky vyndáme, osušíme papírovou utěrkou a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 5-7 minut z každé strany, podle velikosti ryby.

 

Vhodná příloha: zeleninový salát, pečivo

© netsuthep – Fotolia.com

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1