Ingredience: 800g vepřové krkovice, 1 pomeranč, 200g kompotovaných brusinek, sůl, pepř, olivový olej, 4 žluté papriky, snítka rozmarýnu
Postup: Krkovici nakrájíme na 4 velké plátky. Plátky naklepeme a jemně na okrajích nařízneme. V misce si rozmícháme kompotované brusinky, nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, 3 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a přelijeme přes maso. To pak necháme marinovat přes noc v chladu. Druhý den plátky masa vkládáme na rozpálený gril, kde je grilujeme 7-8 minut z každé strany. Papriku si rozkrojíme na čtvrtiny a necháme grilovat 2-3 minuty z každé strany. Grilovaná paprika výborně doplní chuť masa. Servírujeme společně papriku i maso.
© Maksim Shebeko – Fotolia.com
Vhodná příloha: restované brambory