Mořské filé na roštu

600 g filé, sůl, pepř, mletá paprika, 2 lžíce stolního oleje.

Rozmražené filé, osolíme, opepříme, trochu posypeme mletou paprikou. Porce filé vložíme na rošt a grilujeme asi 4 minuty. Potom porce opatrně kleštěmi obrátíme a grilujeme další 4 minuty (dohromady asi 8 minut). Hotové filé dáme na nahřáté talíře.

Příloha: opečené brambory sypané sekanou zelenou petrželkou. Tatarskou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Doba přípravy: 20 minut.

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1