Ingredience: 4 silnější podkovy z lososa (tl.1,5-2cm), 1 pomeranč, 2 lžíce sezamových semínek, hrst kopru, sůl, pepř, olivový olej.
Postup: Podkovy z lososa si nejprve z obou stran osolíme a opepříme. Do misky si nasekáme hrst kopru, nastrouháme kůru z pomeranče, osolíme, zakápneme olivovým olejem a řádně promícháme. Na pracovní plochu si připravíme 4 kusy alobalu, na které položíme podkovy z lososa. Jejich velikost musí být taková, aby se do nich dal losos následně zabalit. Každou podkovu z lososa nejprve posypeme koprem z misky, poté přeložíme pár polovinami plátků pomeranče, posypeme polovinou lžíce sezamových semínek, zakápneme olejem a zabalíme. Všechny podkovy pak necháme 2 hodiny uležet v chladu, aby nasákly chuť a teprve potom vkládáme na gril. Grilujeme 10 minut a pak můžeme servírovat.
Vhodná příloha: vařené brambory, čerstvý zeleninový salát