Podkova z lososa s bílou omáčkou ze zeleného pepře

Podkova z lososa s bílou omáčkou ze zeleného pepře

Podkova z lososa s bílou omáčkou ze zeleného pepře
Podkova z lososa s bílou omáčkou ze zeleného pepře

Ingredience: 4 podkovy z čerstvého lososa, olivový olej, mletý černý pepř, sůl, 12 lístků bazalky, 1 citron.

Na omáčku: 1 lžička zeleného pepře, 1 cibule, 30g másla, sůl, 150ml hovězího vývaru, 75ml suchého bílého vína, smetana na šlehání

 

Postup: Podkovy z lososa si rozložíme na prkénko a z obou stran osolíme a opepříme. Lístky bazalky si najemno nasekáme do olivového oleje a přidáme najemno nastrouhanou kůru z citronu. Maso zakápneme citronovou šťávou a potřeme olejem s bazalkou. Necháme v chladu marinovat asi 4 hodiny. Před grilováním masa si na gril vložíme pánvičku nebo rendlík a necháme rozpustit máslo. V hmoždíři si nahrubo rozdrtíme zelený pepř. Na rozpuštěném másle si orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibulku, pak přidáme rozdrcený pepř a necháme ještě 1,5 minutky restovat. Zalijeme nejprve vínem a vývarem, podle chuti a síly vývaru osolíme a necháme 30 minut provářet a redukovat. Na zahuštění a zjemnění přidáme smetanu ke šlehání. Po přidání smetany necháme za občasného zamíchání provářet a na gril dáme také podkovy z lososa. Lososa grilujeme 4 minuty z každé strany a během grilování by měla omáčka dosáhnout správné intenzity. Na talíři podkovu z lososa přelijeme pepřovou omáčkou.

 

Vhodná příloha: pečená brambora v alobalu

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1