Pomerančový losos na podušeném zeleninovém salátku

Pomerančový losos na podušeném zeleninovém salátku

Pomerančový losos na podušeném zeleninovém salátku
Pomerančový losos na podušeném zeleninovém salátku

Ingredience: 800g filety z lososa, 12 tyčinek zeleného chřestu, 150g fazolových lusků, 8 cherry rajčátek, 1 cuketa, 2 pomeranče, 50g másla, 1 šalotka, sůl, pepř, 8 lístků bazalky

 

Postup: Lososa nakrájíme na 4 stejně velké filety. Osolíme a opepříme z obou stran. Z obou stran také lososa posypeme čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vložíme maso do misky a zakápneme pomerančovou šťávou a olivovým olejem. Na chladném a temném místě necháme uležet alespoň 2 hodiny. Mezitím si připravíme zeleninu na dušený salátek. Na gril si dáme pánev, na které rozpustíme máslo a orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Pak přidáme oloupaný a chřest, na hranolky nakrájenou cuketu, fazolové lusky a bazalku. Vše osolíme a opepříme, chvilku orestujeme a zalijeme 100 ml vody. Necháme 10 minut dusit. Minutu před koncem dušení přidáme také rozpůlená cherry rajčátka. Na gril vložíme také lososa, kterého grilujeme 3 minuty z každé strany. Podáváme lososa na podkladu ze salátu.

 

Vhodná příloha: bez přílohy nebo pečivo

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1