Ingredience: 4 pstruzi, 4 rajčata, 1 hrst kopru, 2 šalotky, 1 citron, sůl, pepř, olivový olej
Postup: ze všeho nejdříve si spaříme, oloupeme a necháme vychladnout rajčata. Pstruhy řádně omyjeme z vnější strany i zevnitř. Hlavu a ploutve necháváme. Pstruha po stranách jemně nařízneme drobnými zářezy a z obou stran osolíme a opepříme. Do misky si nakrájíme poloviny plátků rajčat, půlkolečka šalotky a hrst kopru. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a přidáme citrónovou kůru. Necháme uležet 3 hodiny v lednici. Otvor, který jsme naplnili, zajistíme párátky, aby salát nevypadl. Po ukončení marinování můžeme pstruha dát do grilovacích kleští nebo přímo na rošt. Grilujeme z obou stran 5 minut. Před podáváním vyjmeme párátka a pokapeme citronem.
Vhodná příloha: čerstvý salát, pečivo