Pstruh plněný salátkem z kopru, rajčat a šalotek

Pstruh plněný salátkem z kopru, rajčat a šalotek

Pstruh plněný salátkem z kopru, rajčat a šalotek
Pstruh plněný salátkem z kopru, rajčat a šalotek

Ingredience: 4 pstruzi, 4 rajčata, 1 hrst kopru, 2 šalotky, 1 citron, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: ze všeho nejdříve si spaříme, oloupeme a necháme vychladnout rajčata. Pstruhy řádně omyjeme z vnější strany i zevnitř. Hlavu a ploutve necháváme. Pstruha po stranách jemně nařízneme drobnými zářezy a z obou stran osolíme a opepříme. Do misky si nakrájíme poloviny plátků rajčat, půlkolečka šalotky a hrst kopru. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a přidáme citrónovou kůru. Necháme uležet 3 hodiny v lednici. Otvor, který jsme naplnili, zajistíme párátky, aby salát nevypadl. Po ukončení marinování můžeme pstruha dát do grilovacích kleští nebo přímo na rošt. Grilujeme z obou stran 5 minut. Před podáváním vyjmeme párátka a pokapeme citronem.

 

Vhodná příloha: čerstvý salát, pečivo

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1