Sardinky na špízu

Sardinky na špízu

Sardinky na špízu
Sardinky na špízu

Ingredience: 300 g sardinek, olivový olej, sůl, česnek, vlašské ořechy, muškátový květ, třtinový cukr, plnotučná hořčice, růžičková kapusta, vejce, slunečnicový olej, hladká mouka, sodovka

 

 

Postup: Sardinky všichni znají klasicky v konzervě, ale tady budou potřeba čerstvé ryby, ale když je neseženete, mohou se využít i jiné ryby, ale mořské. Ryby, které už jsou bez vnitřností, si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – olivový olej, sůl, česnek, nasekané vlašské ořechy, muškátový květ, třtinový cukr a plnotučná hořčice. V této směsi necháme sardinky přes noc. Další den si rozpálíme gril. Sardinky se vytáhnou z marinády a napíchnou se na špejle, klidně i dřevěné, ale lepší jsou kovové. Takto nachystané sardinkové špízy si dáme na rozpálený gril a můžeme grilovat zprudka. Hotové si vyndáme na talíře a můžeme pokračovat v další přípravě. Vezmeme si růžičkovou kapustu, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Spaříme je vroucí vodou a vložíme je následně do vroucí osolené vody, kde je chvíli povaříme. V misce si rozmícháme těstíčko – vejce ušleháme se solí do pěny, přisypeme hladkou mouku a podle potřeby se těstíčko může zředit sodovkou, avšak je lépe, aby bylo hustější. Rozpálíme si v kastrůlku olej, kapustičky obalíme v těstíčku a vkládáme je do rozpáleného oleje a smažíme je ze všech stran. Hotové si přidáme ke špízům.

 

 

Vhodná příloha: zelenina

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1