400 g telecího filé, 4 rajčata, 2 zelené papriky, ½ salátové okurky, 2 lžíce oleje, špetka soli, špetka šašlikového koření
Telecí maso opláchneme studenou vodou, dobře osušíme a nakrájíme stejně veliké kostky. Omyjeme i rajčata, osušíme je a nakrájíme na silnější plátky. Papriky rozpůlíme, odstraníme vnitřní žebra a všechna zrníčka, řádně omyjeme a nakrájíme na podélné kousky. Rovněž salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Kostky masa nasuneme střídavě s rajčaty, paprikou a okurkou na čtyři grilovací jehly. Suroviny na jehlách potřeme olejem. Grilujeme na uhelném nebo elektrickém grilu za stálého otáčení a potírání zbytkem oleje asi 8 – 10 minut, až je maso pěkně křupavé. Před podáváním posypeme šašlikovým kořením.
Příloha: okurkový salát s koprovou zálivkou.
Doba přípravy: 30 minut.