Budapešťská uzenka

6 porcí

800 g točeného salámu nebo klobásy, 100 g plátkového sýra, 2 cibule, 200 g prorostlé slaniny, 1 lžíce sladké papriky, kečup, olej

Klobásu opláchneme v tekoucí vodě, osušíme a ve vzdálenosti 2 cm nakrojíme do poloviny průměru. Do zářezů v klobáse zaklesneme střídavě rozkrájené plátky sýra, kolečka oloupané cibule a plátky slaniny. Sladkou papriku smícháme s olejem a klobásu potíráme. Grilujeme 15 minut na rozpáleném roštu. Před koncem ještě jednou potřeme připravenou směsí a před podáváním kečupem.

Příloha: chléb, míchaný salát.

Doba přípravy: 35 minut.

Related Posts

Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg 1,2 kg libového hovězího (naloženého) 1 kg hovězích výřezů 1 kg hovězí kýty (mladší maso) 0,8

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky

Domácí uherská klobása

[caption id="attachment_5273" align="alignright" width="300"] Domácí uherská klobása[/caption] Suroviny Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat: 4 kg vepřové plece 5