Suroviny na 5 kg
- 1,2 kg libového hovězího (naloženého)
- 1 kg hovězích výřezů
- 1 kg hovězí kýty (mladší maso)
- 0,8 kg soleného libového vepřového
- 1 kg tuhého krčního špeku
- 0,5 kg hovězího brátu (spojka z velmi najemno namletého masa)
Suroviny na kořenící směs
- 10 g mletého černého pepře
- 4 g jemně mletého kmínu
- 1 g kardamomu
- 1 g koriandru
- 70 g utřeného česneku
Pracovní postup
- Maso pomeleme na strojku s otvory o 3 milimetrech
- Přidáme půl kila hovězího prátu a okořeníme
- Poté vše důkladně promícháme a hotovou směs narážíme do připravených střívek (⌀ 4 cm)
- Salámy udíme v elektrické udírně při teplotě kolem 70 až 75 °C po dobu 8 hodin
- Nakonec salámy pověsíme do průvanu a necháme je cca 2 až 3 týdny a necháme je vyschnout a zatvrdnout
- Uzeno na udírně Weber Smoker