Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg

  • 1,2 kg libového hovězího (naloženého)
  • 1 kg hovězích výřezů
  • 1 kg hovězí kýty (mladší maso)
  • 0,8 kg soleného libového vepřového
  • 1 kg tuhého krčního špeku
  • 0,5 kg hovězího brátu (spojka z velmi najemno namletého masa)

Suroviny na kořenící směs

  • 10 g mletého černého pepře
  • 4 g jemně mletého kmínu
  • 1 g kardamomu
  • 1 g koriandru
  • 70 g utřeného česneku

 

Pracovní postup

  • Maso pomeleme na strojku s otvory o 3 milimetrech
  • Přidáme půl kila hovězího prátu a okořeníme
  • Poté vše důkladně promícháme a hotovou směs narážíme do připravených střívek (⌀ 4 cm)
  • Salámy udíme v elektrické udírně při teplotě kolem 70 až 75 °C po dobu 8 hodin
  • Nakonec salámy pověsíme do průvanu a necháme je cca 2 až 3 týdny a necháme je vyschnout a zatvrdnout
  • Uzeno na udírně Weber Smoker

 

Related Posts

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky

Domácí uherská klobása

[caption id="attachment_5273" align="alignright" width="300"] Domácí uherská klobása[/caption] Suroviny Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat: 4 kg vepřové plece 5

Domácí mexická klobása

Suroviny 5 kg libového vepřového masa 5 kg libovější části vepřového boku 200 g kuchyňské soli 100-120 g kořenícího přípravku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *