Domácí mexická klobása

Suroviny

  • 5 kg libového vepřového masa
  • 5 kg libovější části vepřového boku
  • 200 g kuchyňské soli
  • 100-120 g kořenícího přípravku na mexické klobásy
  • Vepřová střívka v kalibru 30/32 Případně je možné přidat zhruba
  • 20 gramů kutrovacího přípravku pro lepší vaznost směsi

 

Pracovní postup

  • Připravené maso nameleme na strojku s otvory od 6 do 8 mm
  • Namleté maso pořádně promícháme s kořením a ostatními ingrediencemi
  • Masovou směsí na klobásy naplníme připravená vepřová střívka
  • Klobásy povaříme zhruba 1 hodinu ve vodní lázni při teplotě 72 až 75 °C
  • Ohřáté klobásy zavěsíme do udírny na háčky, nebo je volně položíme na udící rošty a udíme je při teplotě 72-75 °C po dobu 6 až 8 hodin
  • Fotografie z uzení klobás v elektrické udírně Borniak

Related Posts

Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg 1,2 kg libového hovězího (naloženého) 1 kg hovězích výřezů 1 kg hovězí kýty (mladší maso) 0,8

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky

Domácí uherská klobása

[caption id="attachment_5273" align="alignright" width="300"] Domácí uherská klobása[/caption] Suroviny Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat: 4 kg vepřové plece 5

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *