Grilované klobásy s kečupem

Grilované klobásy s kečupem

Grilované klobásy s kečupem
Grilované klobásy s kečupem

Ingredience: 500 g klobás – klasické nebo bílé, sůl, olivový olej, kečup, snítka rozmarýnu, sójová omáčka, vinný ocet, lesní plody – ostružiny nebo borůvky, případně povidla

 

Postup: Klobásy už tu párkrát byly. Necháme čistě na každém, jestli si do tohoto receptu dá klasické nebo bílé. Tak tedy klobásy mírně nařízneme, jak je vidět na fotografii. Smícháme si v misce olivový olej, sůl a kečup – prostě takovou velmi jednoduchou marinádu. Do této směs klobásy namočíme a necháme marinovat 24 hodin. Další den si rozpálíme gril a klobásy zprudka grilujeme po všech stranách. Hotové si vytáhneme na talíře a ozdobíme snítkou rozmarýnu. To ale není všechno. Ke klobásám si připravíme pro tentokrát speciální omáčku. Smícháme sójovou omáčku, vinný ocet a pozor – vybereme si nějaké lesní plody, nejlépe ostružiny nebo borůvky, nameleme je a přidáme do směsi. Pokud nemáme lesní plody, můžeme použít povidla. Promícháme a můžeme podávat ke klobásám. Je to poměrně zvláštní kombinace, ale chutě sladkého dodají klobásám něco nového a neotřelého.

 

Vhodná příloha: omáčky, pečivo

Related Posts

Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg 1,2 kg libového hovězího (naloženého) 1 kg hovězích výřezů 1 kg hovězí kýty (mladší maso) 0,8

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky

Domácí uherská klobása

[caption id="attachment_5273" align="alignright" width="300"] Domácí uherská klobása[/caption] Suroviny Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat: 4 kg vepřové plece 5