Ingredience: 500 g klobás – klasické nebo bílé, sůl, olivový olej, kečup, snítka rozmarýnu, sójová omáčka, vinný ocet, lesní plody – ostružiny nebo borůvky, případně povidla
Postup: Klobásy už tu párkrát byly. Necháme čistě na každém, jestli si do tohoto receptu dá klasické nebo bílé. Tak tedy klobásy mírně nařízneme, jak je vidět na fotografii. Smícháme si v misce olivový olej, sůl a kečup – prostě takovou velmi jednoduchou marinádu. Do této směs klobásy namočíme a necháme marinovat 24 hodin. Další den si rozpálíme gril a klobásy zprudka grilujeme po všech stranách. Hotové si vytáhneme na talíře a ozdobíme snítkou rozmarýnu. To ale není všechno. Ke klobásám si připravíme pro tentokrát speciální omáčku. Smícháme sójovou omáčku, vinný ocet a pozor – vybereme si nějaké lesní plody, nejlépe ostružiny nebo borůvky, nameleme je a přidáme do směsi. Pokud nemáme lesní plody, můžeme použít povidla. Promícháme a můžeme podávat ke klobásám. Je to poměrně zvláštní kombinace, ale chutě sladkého dodají klobásám něco nového a neotřelého.
Vhodná příloha: omáčky, pečivo