Ingredience: 300 g bílých klobás, slunečnicový olej, sůl, česnek, mletá sladká paprika, rajský protlak, špenátové listy, zakysaná smetana, mléko, cukr, uzený sýr, bílé víno, bílý pepř, toastový chleba, banán, vlašské ořechy, med
Náš tip – jak na uzený sýr ? Podívejte se jak si jde doudit sýr doma , po staru v udírně
Postup: Klobásy už jsme delší dobu neměli v našich grilovaných receptech, ale dneska tomu tak po delším čase bude. Klobásy budeme vkládat do této marinády – slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, rajský protlak a utřený česnek. V této směsi necháme klobásy přes noc. Další den si rozpálíme gril a klobásy vytažené z marinády na něj vkládáme a grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si vyndáme na talíř a k nim si přidáme na ozdobu omyté pod tekoucí vodou a osušené špenátové listy a kdo chce, tak může i česnek. Nyní přichází na řadu omáčka. Smícháme si zakysanou smetanu, mléko, cukr, najemno nakrájený uzený sýr, bílé víno, sůl a bílý pepř. Důkladně promícháme a můžeme přidat ke klobásám. Ještě si doděláme pečivo. Vezmeme si toastový chléb, potřeme ho slunečnicovým olejem a dáme zprudka ugrilovat. Nyní si ho sundáme a naaranžujeme na něj banán nakrájený na kolečka, strouhané vlašské ořechy, kterými ho posypeme a na závěr zalijeme medem. Takto nachystané si přidáme ke klobásám a omáčce. Někomu se to může zdát dosti zvláštní, ale je to kontrast ke slanému.
Vhodná příloha: omáčky, pečivo