Tmavé a bouřlivé

Tmavé a bouřlivé

Ingredience:

Tmavé a bouřlivé
Tmavé a bouřlivé

2,7 kg krkovice

dřevěné špalíky jabloně

Mazání:

1,5 lžíce hnědého cukru

1 lžička kajenského pepře

1 lžíce čerstvě namletého pepře

1 lžíce česnekové soli

1,5 lžíce mleté papriky

1 lžička hřebíčku

Šťáva na potírání:

1 hrnek černého rumu

1 láhev zázvorového piva

půl hrnku tmavého javorového sirupu

čtvrt hrnku čerstvé citronové šťávy

1 lžíce čerstvě nadrceného pepře

1 lžička mořské soli

1 lžičku koření

 Detaily receptu:

Tento recept je inspirovaný událostí, která se stala v roce 1917 v Novém Skotsku v Kanadě, kde ve městě Halifax vybuchla loď, která byla plná výbušnin, které vezla do Belgie. Byl to největší nejaderný výbuch v historii. Díky této události vzniklo přátelství Halifaxu s městem Boston, který velice rychle poslal lékařskou pomoc a od té doby za to dostává každý rok od Halifaxu vánoční strom. Tento recept je typický pro pikantnost a sladkou zázvorovo karamelovou chuť.

Krkovice je relativně levné maso, které se velice dobře udí ve vajíčku. Klíčem k úspěchu s tímto jídlem je trpělivost. Trvá totiž 12 hodin (záleží na velikosti).

Návod:

Odstraňte tlusté z masa.Maso nařežte na přesné tvary. Maso nejméně dvě hodiny před vařením potřete a nechte odpočívat při pokojové teplotě.

Všechny ingredience smíchejte.

Vajíčko rozpalte na 110°C, počítejte s tím, že na půl kila masa budete potřebovat dvě hodiny. Maso dejte na rošt, když je teplota stabilizovaná, a do misky dejte hrnek vody, aby se maso nepřipálilo. Maso namočte po půl hodině a každou půl hodinu ho pomažte.

Napuštěné dřevo přidejte po půl hodině a pak ještě po hodině a půl.

Maso je hotové, když dosáhne teploty 70°C, trvá to většinou 12 hodin. Nechte maso odpočinout 20 minut, než ho budete servírovat.

Related Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *