Šunkový salám á la Kapoho

8 plátků šunkového salámu (silných ½ cm), 1 lžíce oleje, 4 lžíce ananasových kousků z konzervy, 4 lžíce strouhaného sýra, 1 lžíce strouhaných mandlí

Oloupaný salám potřeme olejem a obě strany rožníme 3 minuty. Zbytek oleje smícháme s kousky ananasu, strouhaným sýrem a mandlemi. Směsí pokryjeme 4 grilovaná kolečka salámu a zbylými plátky přiklopíme. Každou dvojici zabalíme do hliníkové fólie a grilujeme ještě 5 minut.

Příloha: horké topinky z bílého chleba, zeleninový salát.

Doba přípravy: 20 minut.

Related Posts

Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg 1,2 kg libového hovězího (naloženého) 1 kg hovězích výřezů 1 kg hovězí kýty (mladší maso) 0,8

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky

Domácí uherská klobása

[caption id="attachment_5273" align="alignright" width="300"] Domácí uherská klobása[/caption] Suroviny Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat: 4 kg vepřové plece 5