2 tvrdší velká jablka, šťáva z jednoho citrónu, 1 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce cukru, 2 lžíce skořice.
Jablka oloupeme a po vyříznutí jádřinců nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky jablek pokapeme citrónem z obou stran a na sítu necháme odkapat. Pomažeme je rozpuštěným máslem, položíme na grilovací mřížku a grilujeme asi 3 minuty. Během grilování smísíme cukr se skořicí a lehce jím posypeme jablečné plátky na jedné straně. Plátky pak obrátíme, opět pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicí a cukrem a grilujeme další 3 minuty. Grilované jablečné plátky popřípadě před servírováním ještě jednou posypeme skořicí s cukrem nebo podáváme skořicí s cukrem zvlášť. Jestliže grilujeme na dřevěném uhlí, klademe jablka na okraj.
Doba přípravy: 30 min.