Plátky jablek „Geraldina“

2 tvrdší velká jablka, šťáva z jednoho citrónu, 1 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce cukru, 2 lžíce skořice.

Jablka oloupeme a po vyříznutí jádřinců nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky jablek pokapeme citrónem z obou stran a na sítu necháme odkapat. Pomažeme je rozpuštěným máslem, položíme na grilovací mřížku a grilujeme asi 3 minuty. Během grilování smísíme cukr se skořicí a lehce jím posypeme jablečné plátky na jedné straně. Plátky pak obrátíme, opět pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicí a cukrem a grilujeme další 3 minuty. Grilované jablečné plátky popřípadě před servírováním ještě jednou posypeme skořicí s cukrem nebo podáváme skořicí s cukrem zvlášť. Jestliže grilujeme na dřevěném uhlí, klademe jablka na okraj.

Doba přípravy: 30 min.

Related Posts

Grilované broskvové půlky

Grilované broskvové půlky

[caption id="attachment_4973" align="alignright" width="300"] Grilované broskvové půlky[/caption] Ingredience: broskve, slunečnicový olej, sůl, med, mandle, vanilková zmrzlina, smetana ke šlehání 33
Grilované plátky ananasu

Grilované plátky ananasu

[caption id="attachment_4970" align="alignright" width="300"] Grilované plátky ananasu[/caption] Ingredience: ananas, slunečnicový olej, sůl, voda, rum, mletá skořice, cukr, máslo, koňak, zakysaná
Grilované banánové plátky

Grilované banánové plátky

[caption id="attachment_4967" align="alignright" width="300"] Grilované banánové plátky[/caption] Ingredience: banány, slunečnicový olej, sůl, med, vaječný likér, hořká čokoláda, rum, mletá skořice,
Karamelový banán

Karamelový banán

[caption id="attachment_4960" align="alignright" width="300"] Karamelový banán[/caption] Ingredience: banány, máslo, cukr, slunečnicový olej, sůl, cibule, bílé víno, plnotučná hořčice, rajský protlak