Bramborový salát „Kavkaz“

6 – 8 porcí

2 kg brambor, 4 cibule, 5 sladkokyselých okurek, 3 červené papriky, ¼ l masového vývaru, 4 lžíce octa, 8 lžic oleje, ½ lžičky soli, ½ lžičky bílého pepře, 1 šálek čerstvých smíšených bylinek

Brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce, přelijeme vařící vodou a vaříme 20 minut pod pokličkou. Uvařené brambory opláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Okurky také nakrájíme. Papriky rozpůlíme, zbavíme jader, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Bramborové plátky, kostičky cibule, okurky a papriky smícháme. Salát polijeme horkým masovým vývarem. Vmícháme ocet, olej, sůl, pepř a bylinky. Všechno dobře promísíme a necháme nějakou dobu v klidu při pokojové teplotě.

Doba přípravy: 40 min.

Related Posts

Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem

Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem

[caption id="attachment_3768" align="alignright" width="300"] Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem[/caption] Ingredience: 2 salátové okurky, 400g kuřecích prsou (2 větší
Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem

Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem

[caption id="attachment_3676" align="alignright" width="282"] Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem[/caption] Ingredience: 3 hrsti rukoly, 150g listového špenátu čerstvého, 1
Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

[caption id="attachment_3160" align="alignright" width="300"] Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem[/caption] Ingredience: 1 kapr(2-3kg), citron, pomeranč, sůl, pepř, 1 lilek,