6 – 8 porcí
2 kg brambor, 4 cibule, 5 sladkokyselých okurek, 3 červené papriky, ¼ l masového vývaru, 4 lžíce octa, 8 lžic oleje, ½ lžičky soli, ½ lžičky bílého pepře, 1 šálek čerstvých smíšených bylinek
Brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce, přelijeme vařící vodou a vaříme 20 minut pod pokličkou. Uvařené brambory opláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Okurky také nakrájíme. Papriky rozpůlíme, zbavíme jader, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Bramborové plátky, kostičky cibule, okurky a papriky smícháme. Salát polijeme horkým masovým vývarem. Vmícháme ocet, olej, sůl, pepř a bylinky. Všechno dobře promísíme a necháme nějakou dobu v klidu při pokojové teplotě.
Doba přípravy: 40 min.