8 – 10 porcí
4 zelené papriky, 2 salátové okurky, 2 celery, 400 g vařených luštěninových fazolí, ½ lžičky soli, špetka pepře, 3 lžíce vinného octa, špetka chilli, 5 lžic oleje
Papriky rozpůlíme, zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Salátové okurky oloupeme, rozpůlíme podélně a nakrájíme na malé kostičky. Celer na kořenovém konci odřízneme a jemné listy dáme stranou. Celer opláchneme a také nakrájíme na kostky. Fazole necháme odkapat. Sůl smícháme s pepřem, vinným octem, chilli a olejem a všechny přísady tím zalijeme. Celerovými listy salát vou a 2 lžícemi zeleninového vývaru a tím vším salát zali- posypeme, přikryjeme a 30 minut necháme v chladničce odležet.
Doba přípravy: 1 hod. 20 min.